Fény- és belátásvédelem

Fény- és belátásvédelem

A hatalmas üvegfelületeken érkező vakító napsugárzás kellemetlenné teheti az utazást és zavarhatja gyermekünk alvását. Ilyen esetekben gyakran alkalmazunk rögtönzött megoldásokat különböző gyorsan felszerelhető árnyékolók megoldásával, de ezekkel általában több kárt okozunk, mint hasznot. Azon túl, hogy esztétikai szempontból elcsúfítjuk az autónkat, kizárólag a látható fényt szűrjük, melynek következtében kitágul a pupilla és a káros UV sugarak többszörös kárt okoznak a szemlencsén. Arról nem is beszélve, hogy az autóból történő kilátás kristálytiszta lesz. Skyfol autófóliák segítségével jelentősen erőteljesebben csökkentheti a látható fény besugárzást, miközben egyszerre védekezhet az infravörös- és UV sugárzás ellen is és közben az autója csak szebb lesz.

További fontos szempont a belátásvédelem kérdésében az értéktárgyak védelme. Kisteherautók esetében kiemelten fontos, hogy a hátsó üvegeken keresztül ne lássanak be a raktérbe. Személyautók esetében sem utolsó szempont, ha véletlenül bent felejtjük a táskánkat, akkor egy rabló nem tudja azonnal felmérni, hogy rongálás esetén milyen előnyökhöz juthat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hanyagok lehetünk, de ha véletlenül valamit az autóban felejtünk, akkor jó eséllyel más autót vesz célba a rabló, ahol fel tudja mérni a várható hasznot. 
A fényszűréssel kapcsolatosan sokszor felmerül még a kérdés, hogy mennyire lesz sötét az autó fóliázás után. Amikor valaki meghallja, hogy 5% látható fényáteresztés, már azonnal a teljes sötétség jut az eszébe. Fontos tudni, hogy a szemünk nagyságrendileg 50%-os sötétítést azonnal kompenzálni tud, ez azt jelenti, hogy 50% sötétítést nem veszünk észre. A gyárilag színezett üvegek általában 20% fényáteresztésűek, ami felnőtt embereknek elég lehet, de a gyermekeket továbbra is zavarja az autóban az erős napfény. Kisgyermekek esetében a hátsó oldalüvegekre mindenképpen 5% fényáteresztésű üvegfóliát javaslunk, gyermeke tökéletesen ki fog látni, miközben a fényszűrés minden körülmény között elegendő lesz. A hátsó szélvédőre általában világosabb árnyalatot szoktunk javasolni, ami szinkronban van a gyári sötétítésekkel, ezek általában 15 és 20% fényáteresztésű fóliák. Ezek mellett a kilátás mindig biztosított lesz és a két felület eltérő sötétsége nem észrevehető. 

Nem kell többé senkinek sem hunyorognia a hátsó üléseken, a Skyfol autófólia esztétikusan véd a túlzott napfény ellen. Arról nem is beszélve, hogy az autóból történő kilátás kristálytiszta lesz.

  • Értéktárgyak védelme
  • Zavaró napfény csökkentése
  • Utazási komfort növelése
hivatalos kivitelezőt keresekhivatalos kivitelezőt keresektelepítési áraktelepítési árak
Referenciák

Babákra fejlesztve

A Skyfol BabyGuard kifejezetten babák és kisgyermekek védelmére lett kifejlesztve.

Babákra fejlesztve

Egy Skoda színes köntöse

Fogadjunk,hogy autófóliázással lehetséges annyira megváltoztatni autójának gyári színét,hogy rá se fog ismerni utána.

Egy Skoda színes köntöse

Gyöngyházfehér coupe

Fehér szín gyöngyház hatással. TT Coupe autófóliázás fényes gyöngyházfehérrel.

Gyöngyházfehér coupe
Összes referencia megtekintése
Blog

Az autó üvegfóliázás menete

2019-05-17 11:56:09

Régóta játszol a gondolattal,hogy fóliáztatod autód üvegeit, de tartasz attól mi fog történni autódd...

Tovább a blogra

Hogyan működik az épületfólia?

2019-03-01 12:21:25

Az épület ablakfólia működése Az ablaküveg természeténél fogva átereszti a 300 és 2.500 nm közötti s...

Tovább a blogra