Cap sheet

Cap sheet

Kezelési útmutató

A cap sheettel rendelkező karosszériavédő fólia kezelése

 
Fotó a gyári tekercselési hibáról
1. TEKERCS KIVÉTELE A FÓLIADOBOZBÓL 
A fóliát minden esetben ellenőrizze a felhasználása előtt, hogy nem gyári hibás-e. A gyári probléma legfőképpen a hibás tekercselésből adódik, ez már a doboz kibontása után rögtön látható. Amennyiben ilyen hibát észlel, semmiképpen se használja fel a fóliát, készítsen fotót a hibáról, majd jelezze nekünk kitöltött reklamációs adatlap kíséretében.                                                                                    
 
2. A FÓLIA LETEKERÉSE
A felhasználás során ne a dobozból tekerje le a fóliát, mert hurkásodást eredményezhet. Ha van plottere, akkor abban tekerje le, így feszes marad a roll. Ha nincs plottere, akkor jó megoldás, ha egy asztalra kirakja a tekercset és alátesz turbo kasírozókat, az nem engedi visszagurulni, gyakorlatilag kiékeli egy gumiékkel.
 
Fotók a sztatikus elektromosság okozta szennyeződésekről
3. A CAP SHEET (VÉDŐRÉTEG) ELTÁVOLÍTÁSA A FÓLIA TELEPÍTÉSÉT MEGELŐZŐEN
A cap sheet eltávolítása, valamint a fólia tekerése során gyakori eset, hogy szennyeződés kerül a fóliára. A cap sheet eltávolítása során ugyanis sztatikus elektromosság keletkezik, melynek hatására szennyeződések tapadhatnak a fólia felületére. A cap sheetet mindig csak közvetlenül a telepítés előtt távolítsa el. Az eltávolítás közben permetezzen folyamatosan a fóliára abból a folyadékból, amit használni fog a telepítéshez, ezzel kiküszöböli a szennyeződések megtapadását az anyagon.
 
4. A TEKERCS TÁROLÁSA
Fontos, hogy a megmaradt fólia visszazárásánál jól zárja le a tekercs végét. A jó lezárás nálunk feszítést és 5 helyen történő leragasztást jelent. A cap sheet nélküli fóliát kizárólag függőlegesen tárolja, elkerülve így a fólia esetleges sérülését. A cap sheettel rendelkező karosszériavédő fóliák tárolhatóak vízszintesen is. A fóliát 18-22°C-on, 40-60% páratartalom mellett tárolja.